Pups geboren op 1 mei 2023<< zie info op deze website >>Pups geboren 1 mei 2023
Welkom op onze website!
########################################################
👉👉👉 NEEM CONTACT OP 👈👈👈
Pups geboren >>>>> 1 mei 2023
Onze vriendin Annelies, van SundanceBulldogs, heeft een nestje.
Er zijn nog pups beschikbaar!
Voor meer info en of inschrijven voor een pup.
Neem contact op.
Dit zijn de papa en mama.
Saar en Duke
Beide honden zijn gezond en goedgekeurd
########################################################
Continental Bulldog - Voorlopig erkend door FCI
Door de wijzigingen in de Europese en Zwitserse wet betreft het fokken en houden van huisdieren is mevrouw Imelda Angehrn begonnen met het ontwikkelen van een bulldog type dat tegemoet zou komen aan de strengere wetgeving. Ze wilde de Engelse bulldog terug kruisen en fokken naar het oude type Engelse bulldog. Ze kreeg steun van de Zwitserse kennel club en zo ontstond een projectgroep die zou werken aan de erkenning van een nieuw bulldog ras. Dit ras werd in september 2004 door het SKG omgedoopt tot Continental Bulldog. In januari 2004 werd bij de FCI de procedure tot erkenning van dit ras opgestart. In april 2022 is het ras voorlopig erkend. Dit is een voorloper tot definitieve erkenning.
Reu schofthoogte 42 tot 46cm / gewicht 25 tot 30kg
Teef schofthoogte 40 tot 44cm / gewicht 22 tot 27kg
Hoofd heeft minder rimpels en is minder massief dan van een Engelse Bulldog. De snuit is langer met een duidelijke stomp. Alle kleuren combinaties, brindle, met of zonder wit zijn toegestaan. De neus is altijd zwart. Driehoekig hangende oren. Ogen zijn rond, naar voren gericht en wijd uit elkaar. Iris is bruin. De staart is lang en zonder krul.
Note: Blauwe ogen, witte of blauwe vlekken in de ogen is een fout.
De Continental Bulldog is een echte familie hond. Deze is attent, zelfzeker, vriendelijk en niet angstig, noch agressief.
Alle 11 pups van ons nestje Toos en Floris,
geboren op 17 september 2022
hebben en liefdevol thuis.
NOTE:
Wij fokken alleen met honden welke zijn aangekeurd door de O.T.B.A.
Een dekking vind alleen plaats wanneer de reu en teef elkaar echt leuk vinden. Ze spelen met elkaar en alles gaat vanzelf. Na de dekking begeleidend we ze zodat ze geen pijn of stress ervaren. Een reu en teef blijven namelijk altijd na de zaadlossing 5 tot 45 minuten gekoppeld (de geslachtorganen zwellen op en de reu komt vast te zitten in de teef). Als de zwelling afneemt en ze losraken gaan ze ieder hun eigen weg of spelen nog even met elkaar.